Wereldaidsdag 2019

Gepubliceerd op 1 december 2019 om 11:42

Vandaag besefte ik mij ineens dat ik zeker al 25 jaar besmet ben met het hiv virus. Het zou ook 27 jaar kunnen zijn want dat is de periode dat ik een relatie had met een besmet persoon. In die tijd was het nog een doodvonnis dus mijn toenmalige partner besloot mij niks te vertellen. Dat resulteerde in een hele nare situatie voor mij en alle mensen om mij heen. Ik bleek plots aids te hebben. De Barbara die ik was was voorgoed verdwenen. Hoe hard ik ook probeerde om mijn oude ik terug te vinden, ze bestaat niet meer. Tot overmaat van ramp raakte ik ook nog eens zwaar verslaafd aan de harddrugs wat mijn gezondheid zeker niet ten goede is gekomen. Nu op dit moment ben ik uitbehandeld hartpatiënt en nog steeds hiv+. Omdat ik uit een diep dal gekropen ben wil ik toch proberen om nog iets positiefs te doen met mijn leven. Lange tijd dacht ik dat ik daklozen en verslaafden wilde helpen maar nu denk ik dat ik dat aan instellingen over moet laten. Ik wil best vertellen hoe ik uit de daklozen situatie ben gekomen maar ik ga er geen energie meer in steken.

Vandaag op wereld aidsdag heb ik voor mezelf besloten om wat actiever te gaan worden voor de hiv vereniging. Hoe en wat dat weet ik nog niet maar ik denk dat ik best een bijdrage kan leveren. Ik heb tenslotte ervaring genoeg met het leven met de ziekte HIV. De tijd van schaamte is voorbij in mijn ogen. Mensen die leven met hiv zijn niet minder dan gezonde mensen. Tegenwoordig ga je niet zo snel meer dood en krijg je geen aids meer. Toch blijft de kans op aids bestaan wanneer je het virus eenmaal in je draagt. Ik denk dat dat een boodschap is die de meeste mensen niet verwachten maar zo zie ik het. Hiv is nog steeds een ziekte waar mensen bang voor zijn. Hoe ga je nu in godsnaam om met iemand die hiv+ is. Veel mensen zijn bang en draaien zich zo snel mogelijk om. Nou mensen newsflash.... Wij zijn precies hetzelfde als gezonde mensen en kunnen niet zomaar iemand besmetten. Zeker met de huidige medicatie zijn wij nu zelfs safer dan gezonde mensen want wij worden regelmatig gecheckt. Wij hebben nog steeds dezelfde gevoelens als voor het virus toesloeg en voelen nog steeds pijn.

Vandaag wereldaidsdag en hopelijk dat mensen er even bij stilstaan. Denk aan de mensen die de strijd verloren hebben. Iedereen kent de vreselijke beelden van mensen met aids. Beseffen deze mensen dat er vandaag de dag nog steeds mensen op die vreselijke manier sterven. Ik ben bang dat voor de meeste mensen hiv nu alleen nog maar een chronische ziekte is. Mensen open uw ogen en help mee naar het vinden van een echt geneesmiddel. Een middel dat het virus uit ons lichaam verwijderd.

Op Facebook ben ik een actie begonnen om geld bijeen te sparen om te doneren aan het aids fonds. 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.