Maandag 18 februari 2019

Gisteren weer met de ambulance opgehaald en naar het ziekenhuis in den haag gebracht. Daar aangekomen werd ik heel grondig onderzocht. Gelukkig had ik geen infarct maar ik zal deze klachten nooit meer kwijtraken. Het blijkt dat de crack die ik in het verleden gebruikt heb nog steeds mijn lichaam aan het verwoesten is. Het infarct dat ik vorig jaar heb doorgemaakt blijkt toch meer schade veroorzaakt te hebben en is nog steeds schade aan het aanrichten. Helaas is hier niets tegen te doen. Het enige dat ik kan doen is medicatie slikken om de pijn onder controle te krijgen. Vannacht heb ik sinds lange tijd weer eens lekker geslapen  Ik heb zoveel medicatie gekregen in het ziekenhuis dat ik echt pijnvrij was. Vanochtend toen ik wakker werd was dat een hele vreemde gewaarwording  Ik werd pijnvrij wakker. Helaas is de pijn nu langzaam aan het terugkomen maar ik ben ook nog erg moe. Vandaag dus nog een heel rustig dagje  Morgen ga ik misschien wel even weg. Kennissen willen mij trakteren op een bakkie koffie en dan ben ik even onder de mensen  Ik ben zo dankbaar dat er zoveel mensen zich mijn leven aantrekken  Mensen willen mij helpen en dat voelt zo fijn. Ik hoef niet meer uit te leggen waardoor ik altijd zonder geld zit. Eindelijk hebben er mensen naar mij geluisterd behalve natuurlijk het uwv. Die blijven hardnekkig zeggen dat mijn papieren verdwenen zijn. Ze moeten dondersgoed weten wat mijn arbeidsverleden. Is. Ik krijg al ruim 12 jaar een halve uitkering en nu begin ik echt vast te lopen met mijn financiën. Ik weet echt niet hoe ik dit ooit nog terug kan draaien maar nu dankzij alle steun om mij heen durf ik de strijd aan. Als ik mijn uitkering goed ga krijgen dan hoef ik mij voor de toekomst geen zorgen te maken  Dan kan ik misschien zelfs weer gaan genieten van het leven  Nu ben ik al jaren aan het overleven en steeds als ik denk dat het wat beter gaat stoot ik weer mijn neus en word ik overspoeld met rekeningen. Ik zou zo graag een keer de stad in willen met een gevulde portomonee  Een keertje schoenen kopen in een winkel, schoenen die nieuw zijn zodat ik geen schimmel krijg. Ik weet best dat er inlegzolen te koop zijn maar zelfs daar heb ik het geld niet voor. Ook hoop ik nooit meer zo'n vervelend gesprek bij de dierenarts te hebben  Ik kan er toch ook niets aan doen dat de onderzoeken zo duur zijn 

Dinsdag 19 februari 2019

Gisteren een hele fijne middag met Jolanda gehad. Dat is mijn voormalige schoonmaakster die een vriendin is geworden  Die meid stimuleert mij enorm om door te zetten. Ze geeft mij complimenten wanneer ze ziet dat ik mijn best doe maar gewoon de kracht niet heb om iets voor elkaar te krijgen. Ze helpt mij dan een beetje zodat ik het gevoel heb dat ik het zelf gedaan heb. Zo verschrikkelijk lief en geduldig. Ik merk nu ook dat ik langzaam een groep mensen om ons heen heb verzamelt. Dit zijn stuk voor stuk kanjer en ik hoop echt de rest van mijn leven deze mensen om mij heen te houden. Stuk voor stuk proberen ze mijn leven met Stephan op de rit te krijgen  Ze weten allemaal mijn verleden maar ondanks dat willen ze helpen  Ik voel mij echt bevoorrecht dat ik deze mensen heb ontmoet. Mensen gunnen ons een kans op een nieuwe start. We moeten deze maand even doorkomen  Daarna nog een zware maand maar ik hoop dat stephan aangenomen wordt. Dan kunnen we een normaal leven opbouwen. Ik heb nu veel meer vertrouwen in de toekomst  Het moet gewoon goedkomen. Ik heb niet voor niets een boek geschreven over mijn leven en mijn fouten. Ik ben zwaar gestraft de laatste jaren. Nu is het tijd om weer te leren hoe ik normaal moet leven zonder een stichting die de regels bepaald. Ik heb lang genoeg anderen laten bepalen wie ik ben en wat ik wilde. Het is tijd om op eigen benen te staan zoveel als mogelijk is.

Vanmiddag was ik uitgenodigd door een vriendin om een bakkie te doen  Ik was eigenlijk bang dat ik weer een preek zou krijgen net als de laatste keer  Voor ik wegging begon ik mij langzaam gereed te ma  Ik had daarbij een nr opstaan waar ik bij mee moest blèren en dansen. Ik heb een half uur door het huis lopen dansen en daarbij keihard meegezongen  Toe was ik moe en tegelijkertijd opgeladen  Het gezellige koffiedrinken liep ook helemaal verkeerd  Ik ben bang dat ik een vriendin kwijt ben als ik haar een vriendin kan noemen  Ik zal er geen traan om laten daarvoor voel ik mij veel te gelukkig op het moment. Ik heb weer vertrouwen in het leven en ben de mensen om mij heen dankbaar voor de steun die ze ons geven. Ik ben zo blij dat ik eindelijk mensen die het goed voor hebben met ons heb ontmoet. 

Woensdag 20 februari 2019

Vandaag maar een rustdag ingelast. Wilde eigenlijk nog snel even de schilderijen van mijn buurvrouw gaan bewonderen, maar ik voel dat ik moe ben. Afgelopen dagen zijn best zwaar geweest. Doordat ik geen pijn meer had op mijn borst wilde ik alles inhalen wat ik in mijn leven mis. Dit doe ik dus altijd waardoor de klachten snel weer ter komen  Nu heb ik zo duidelijk te horen gekregen dat ik echt naar mijn lichaam moet luisteren  Eerder medicatie nemen en zoveel als nodig. Ik heb wel even genoten de afgelopen dagen maar voel nu dat ik moe ben. Wel kijk ik uit naar morgen misschien ben ik dan voldoende uitgerust en ga ik weer op pad. 

Vrijdag 22 februari 2019

Gisteren voor het eerst helemaal alleen boodschappen gedaan. Wel heel spannend maar het ging goed. Ben zelfs in 2 winkels geweest. Daarna heb ik even een bijkom stop gemaakt bij de Jessehof  Even een bakkie gedronken en toen wilde ik nog naar de markt. Bij de markt aangekomen zag ik hoe druk het was. Voor mij onmogelijk om met mijn scootmobiel daar tussen te gaan rijden. Ik besloot erlangs te rijden  Terwijl ik de mensen ontweek hoorde ik een bekend geluid. De orgeldraaier met zijn paard. Ik zo snel mogelijk uit de massa op zoek naar het paard  De orgeldraaier had ik snel gevonden maar er was geen paard. Het nieuwe paard dat hij voor het draaiorgel had was veel te bang. Het arme dier had veel pesterijen te verduren en het verkeer liet hem steeds schrikken  De orgeldraaier was duidelijk geëmotioneerd en ik zelf ook  Na nog een kort praatje over hoe alles is veranderd en met name de mens vervolgde ik mijn weg naar huis  Was een goede dag en ik ben alleen boodschappen wezen doen. 

Straks eet ik lekker op wat ik gekocht heb  Tenminste dat wat er nog over is. Gisteren bleef ik eten en 's avonds bleef ik snoepen. Jaren krijg ik geen hap door mijn keel en nu plots kan ik bijna niet stoppen als ik eenmaal begin. Toen ik gisteren al vroeg naar bed ging dacht ik lekker een beker warme melk te drinken  Nou dat lukte nog net maar toen ik ging liggen voelde ik me doodziek. Mijn hoofd draaide alle kanten op en ik had het spaansbenouwd. Ik ging toch liggen want ik voelde mijn voeten niet. Mijn buik deed ook verschrikkelijk pijn maar ik kon gewoon bijna niet bewegen. Toen kwam de eerste boer en bijna kwam alles wat ik naar binnen had gewerkt eruit. Uiteindelijk voelde ik mijn voeten daarna weer een beetje  Langzaam strompelde ik naar het toilet  Net op tijd kwam ik aan en gooide alles eruit wat ik de laatste uren naar binnen had gewerkt  Stephan kwam kijken wat er aan de hand was en zei dat het mijn eigen schuld was. Hij heeft mij nog nooit zoveel zien eten en snoepen. Ik moest daar best wel om lachen  Ik die staat over te geven door teveel eten/snoepen. Dat alleen is al een vermelding waard in de landelijke krant.

Ik ben zelf blij dat mijn eetlust weer terug is en ik ga heel hard mijn best doen om het zo te houden  Natuurlijk moet ik nu wel opletten dat ik wel de goedkoopste merken koop want nu pak ik wat ik wil  Financieel sta ik er nog heel beroerd voor dus vandaag doe ik iets rustiger aan als ik vanmiddag even de stad in ga.

 

Zaterdag 23 februari 2019

Een rustig dagje gehouden voel mij ook weer erg moe. Het eten gaat gelukkig wel stukken beter. Warm eten doe ik nog niet maar brood gaat tegenwoordig ook goed. Hoop echt dat dat ook zijn vruchten af gaat werpen. Naast brood eet ik ook veel fruit tegenwoordig en natuurlijk het snoepen is ook terug. Alleen al mijn energie is verdwenen en mijn vechtlust  Ik wil nu alleen nog maar rust en genieten. Ik ben zo vreselijk moe. Ik doe mijn best om vrolijk te blijven maar zie overal tegenop. Ik had gisteren al willen douchen maar had geen puf. Vandaag had ik graag naar buiten gewild maar was veel te moe. In mijn boek lees je hoe ik gevochten heb om te krijgen wat ik nu heb  Nog steeds ben ik niet klaar want mijn uitkering klopt niet en op deze manier verlies ik mijn woning. Ik kan het niet meer betalen maar weet niet wat ik moet doen  De rekeningen stapelen zich op en mijn bankrekening blijft leeg. Ik zal wel zien waar het schip strand. Ik geniet van iedere dag dat ik leef. Hoe ik leef doet er niet meer toe. Ik ben gelukkig op dit moment en ik leef op dit moment. Morgen weer een nieuwe dag om te leven. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb