Zaterdag 23 maart 2019 

Vanmiddag lekker de stad in geweest. Eerst even langs Anita bij de Jessehof  Het was er erg druk en zelfs de moeder van Anita was er. Stephan en ik zijn daarom niet lang gebleven want Anita had het erg druk. Na de Jessehof wilde ik graag naar de C&A. Het is zolang geleden dat ik kleding heb kunnen kopen in een winkel  Mijn eerste indruk was wat een rare mode maar al snel zag ik toch een leuk shirt en een leuke blouse. Nog even verder neuzen en ik vond een leuke zomerjas. Bij elkaar nog geen € 100 dus ik zo trots als een pauw ook nog naar het kruidvat. Daar is het misgegaan  Ik heb de verkeerde shampoo gekocht. Morgen weer terug om te proberen te ruilen. Thuisgekomen bleek ik toch wel erg moe te zijn. Even een boterham gegeten en toen lekker onder de douche en naar bed. Ik werd rond 18.15u wakker en heb wat fruit gegeten  Caya heb ik ook eten gegeven  Stephan had vandaag de frituurpan schoongemaakt dus verheugde zich op patat. Nou dat feestje ging niet door want de frituurpan doet het niet meer  Hij heeft nieuw vet erin gedaan, de pan deed het nog maar is vanzelf uitgegaan en nu gaat hij niet meer aan. Er moet dus snel een nieuwe komen. Net nu ik een keer geld heb uitgegeven gebeurd er weer zoiets. Vind het echt sneu voor hem maar nu moet hij toch echt een maand wachten voor hij een nieuwe kan halen. 

Maandag 25 maart 2019

Eerste werkdag voor Stephan. Best wel een spannende dag voor mij  Het is heel lang geleden dat ik de hele dag alleen ben geweest. Het huishouden doe ik al bijna 6 jaar is niet meer zelf. Ik kreeg hulp omdat ik het niet meer kon. Nu heeft het wmo besloten dat Stephan naast zijn werk ook het huishouden doen dus mijn indicatie hebben ze ingetrokken. Gisteren heb ik geprobeerd om hem te verwennen met een ovenschotel. Helaas niet helemaal gelukt maar wel heel erg lekker  Hoe ik vandaag door ga komen dat is nog een verrassing  Wil wel de afwas en de vogel verschonen  Tussendoor moet ik ook Caya uitlaten en even een boodschapje doen.

Inmiddels is het alweer 14u en ik heb gedaan wat ik met Stephan had afgesproken  Daarnaast heb ik nog wat kleine extra dingen gedaan zoals een wasje gedraaid en de wc pot een goede beurt gegeven. Ook heb ik een klein stukje gestoft tussendoor. Nu ben ik moe en lig ik even op bed uit te rusten. Straks weer even met Caya naar buiten en dan wachten tot ste thuiskomt. Ik heb even de luizenmoeder gekeken want dat had Stephan voor mij opgenomen. Om half 4 ben ik met Caya naar buiten gegaan en daarna ben ik lekker op bed gaan liggen. Ik ben heerlijk in slaap gevallen tot ik om 18.15u wakker werd van de honger  We hadden afgesproken om poffertjes te eten dus ik ben direct de keuken in gegaan  Stephan kwam rond 18.30u thuis en ik ben alvast gaan eten. Daarna heeft Stephan gegeten  Allebei zijn we bekaf maar de eerste werkdag zit erop. Ik heb het gered vandaag dus vanaf nu schouders eronder en gewoon proberen. 

Woensdag 27 maart 2019 

Een rustige dag vandaag  Stephan is vrij dus ik hoef niet veel te doen in huis. Hij is nu boodschappen doen en daarna gaat hij Caya uitlaten. Ik ben echt heel erg moe van 2 dagen huishouding doen. Dat is voor mij zo lang geleden en alles gaat zo langzaam. Ik doe 2 dagen over wat mijn hulpje in 2 uur deed, maar ik heb mezelf bewezen dat ik meer kan dan ik dacht. Natuurlijk heb ik wel wat meer last van mijn hart gehad de afgelopen 2 dagen maar het was uit te houden. Stephan is ook erg moe en heeft overal spierpijn. Toch is hij blij met zijn nieuwe baan en heeft het prima naar zijn zin op zijn werk. Nu zie ik weer een toekomst voor ons samen  Mijn bankpasjes krijgt hij niet meer  Ik zorg gewoon dat ik altijd geld in mijn zak heb zodat hij geld meekrijgt en geen bankpas. Op deze manier moet ik weer de controle krijgen over mijn eigen geld. Als stephan straks zijn eerste salaris ontvangt moet hij mij gaan betalen voor het wonen in mijn huis. Ik weet zeker dat als hij dat echt netjes doet dat we er wel gaan komen  Hij kan dan ook beginnen met het aflossen van zijn schulden zodat we uiteindelijk allebei schuldvrij zijn. Oh wat lijkt dat mij heerlijk. Geen zorgen meer om de rekeningen en de boodschappen  Kunnen we weer cadeautjes voor elkaar kopen als we jarig zijn. Caya zonder problemen naar de dierenarts en ga zo maar door  Ik kan niet wachten tot die tijd komen gaat maar ik ben nu al zo gelukkig dat ik uit de ellende ben gekomen kun je nagaan hoe ik me zal voelen als stephan ook helemaal vrij van ellende zou zijn. Ik kan mij er geen voorstelling van maken en geniet daarom met volle teugen van het heden. Dit is wat ik vast moet houden. We zitten nu op de goede weg, we moeten het alleen nog volhouden.

Net is er een vrijwilligster van isofa geweest. Zij maakten zich zorgen over mijn financiën  ik heb uitgelegd dat ik het vanaf nu wel ga redden. Ook heb ik verteld dat ik mij weer heb aangemeld bij de stichting die mij voorheen geholpen heeft. Die kunnen mij ook ondersteuning bieden en dat vond de vrijwilligster een goed plan  Nu werd ik toen ze net weg was al gebeld door deze stichting. Volgende week heb ik een intake gesprek en dan kan de vrijwilligster mij overdragen zonder bang te zijn dat ik weer fouten ga maken. 

Ik heb weer vertrouwen in de toekomst en heb er zin in om zo lang mogelijk te genieten van het leven.  Uiteindelijk gaat mijn leven weer normaal worden. Dit is allemaal begonnen met het schrijven van mijn boek boek keer op keer  Ik heb dat in een paar maanden geschreven. Het was op aanraden van een verpleegkundige die ik daarna helaas nooit meer heb gezien. Zij heeft mij overtuigd mijn levensverhaal uit te brengen in een boek. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan  Door mijn hersenletsel was ik delen van mijn geheugen kwijt. Maar na twee dagen schrijven begonnen de herinneringen terug te komen  Totaal niet in de volgorde waarin het gebeurd was. Het was dus een verwarrende periode maar uiteindelijk vielen de puzzel stukjes in elkaar  Dat had wel tot gevolg dat ik een emotioneel wrak was toen het eenmaal klaar was  Oké nu had ik een boek geschreven en uitgebracht maar totaal niet gedacht aan hoe mijn boek onder de aandacht te krijgen. Daarvoor ben ik met deze site begonnen  Ik heb redelijk veel volgers maar mijn boek verkoopt totaal niet. Wel wordt ik uitgenodigd om te vertellen over mijn leven en hoe ik mijn leven weer terug heb gekregen. Sinds mijn boek heb ik wel de meest interessante mensen ontmoet  Er is echt een hele andere wereld voor mij open gegaan  Mensen luisteren naar wat ik te vertellen heb en iedereen komt op mij af. Ik heb nu mijn doel gevonden en zal mensen proberen te helpen om hun leven weer terug te claimen  

Vrijdag 29 maart 2019

Gisteren een rustige dag gehouden samen met Stephan. Vandaag is hij weer aan het werk. Ik ben even naar de stad geweest om zooltjes voor in mijn schoenen te halen. Toen kwam ik tante ria tegen en heb even met haar staan praten. Ik ga nu echt snel proberen om bij haar langs te gaan  Ze heeft haar arm gebroken en is nu wat meer thuis zei ze. Ria is de moeder van mijn beste jeugdvriendin en was een beetje mijn tweede moeder de eerste 10 jaar van mijn leven. Ik Ik wil eigenlijk al heel lang bij haar langs gaan maar steeds komt er iets tussen. Volgende week komt mij ook weer niet uit  Ik heb maandag een intake gesprek en dinsdag moet ik naar het ziekenhuis voor controle  Ook weet ik het rooster van Stephan nog niet dus ik kan niks afspreken. Stephan komt nu net thuis het is 21.45u en zit weer vol met verhalen. Plots zegt hij tussendoor dat hij morgen 6 uur extra gaat werken. Dit maakt mij echt heel blij, hij heeft het duidelijk naar zijn zin. Toen ik hem tijdens zijn pauze even sprak kreeg ik een hele andere indruk  Hij mopperde vooral over het werk dat hij moest doen. Gelukkig mocht hij na zijn pauze weer leuker werk doen en vergat hij het voorgaande klusje snel. Juist die afwisseling is denk ik wat dit het perfecte baantje maakt voor hem. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb