Maandag 18 maart 2019

 

Vandaag de foto's ontvangen van het artikel in de hello georgeous  Supertrots ben ik op de foto's van Linelle Deunk  Zo bijzonder om door zo'n fotografe geportretteerd te worden  Stephan gaat deze foto's uitvergroten en inlijsten  Zo hangt straks mijn huis helemaal vol. Alle krantenartikelen zijn ook ingelijst en hangen door mijn huis. Best vreemd om overal foto´s van jezelf te hebben hangen maar ook wel heel leuk.

Dinsdag 19 maart 2019

Vanochtend werd ik wakker met pijn op mijn borst. Ik heb toen liggen wachten tot de wekker ging en snel mijn medicatie genomen  Vandaag komt jolanda misschien gezellig even langs dus ik ben mijn bedje maar weer ingekropen. Straks wil ik graag even douchen maar dan wil ik mij wel een beetje beter voelen dan dat ik nu doe. Vaak ben ik helemaal uitgeput als ik een douche genomen heb. Vanmiddag wil ik graag fit zijn. Ik wil ook dat het huis een beetje netjes is als ze komt dus straks heb ik genoeg te doen. Alles gaat bij mij zo verschrikkelijk langzaam. Moet om de paar minuten even pauzeren maar als ik dan klaar ben voel ik mij apetrots.

Veel heb ik niet kunnen doen  Onverwacht stond er een vrijwilligster voor de deur die mij ook helpt. Stephan wilde haar wegsturen maar dat vond ik niet nodig  We hebben een poosje gepraat daarna was het al te laat om nog even te gaan liggen. Stephan besloot dat we lekker in het zonnetje gingen zitten en zei al dat jolanda waarschijnlijk niet meer zou komen  Terwijl ik net was gaan zitten fietste jolanda voorbij en ik zei daar is ze. Nou stephan ging binnen zitten mokken en wij lekker kwebbelen op het balkon. Natuurlijk eistte Caya al haar aandacht op. Jolanda is echt haar grote favoriet. Constant op schoot en er weer af en zo echt de hele tijd dat ze er is. Ik vind dat heerlijk om te zien. Mijn kleine Caya zo vrolijk en blij. 

Ook heb ik vandaag een goed gesprek met een andere vriendin gehad. Het schijnt dat mijn blog veel gelezen wordt en dat veel mensen er een oordeel over hebben  Niet een positieve maar eigenlijk denken mensen te weten wat ik voel. Helaas voor deze mensen kan het mij niet meer schelen wat ze van mij vinden  Ik heb een boek over een groot deel van mijn leven geschreven  Iedereen weet wat ik heb meegemaakt maar iedereen maakt er zijn eigen verhaal van. 

Mijn relatie is nu eenmaal niet de makkelijkste maar ik schaam me daar niet voor. Ik weet dat mijn vriend een hele moeilijke persoon is en af en toe moet ik het gewoon even kwijt. Jammer dat mensen dat afkeuren maar dit is wie ik ben. Ik ben zo door alles wat ik heb meegemaakt  Ik vertrouw niet veel mensen echt meer. Ik weet niet wie er te vertrouwen is dus behandel ik iedereen in eerste instantie als te vertrouwen. Heb ik een fout gemaakt dan is de vriendschap voorbij. In relaties ben ik zelden goed behandeld  Meestal kwam ik terecht in een relatie waarin ik mishandeld werd. Stephan is een moeilijke gesloten man, maar hij zal mij nooit met opzet pijn doen. We zijn nu 5 en een half jaar samen en ik heb nog geen klap gehad van hem. Met hem kan ik het oneens zijn en we hebben weleens ruzie maar geweld behoort in mijn leven tot het verleden  Ik weet ook dat er in iedere relatie problemen voorkomen  Ik heb ervoor gekozen om onze problemen niet te verbergen. Mensen die ons regelmatig zien en dus ook weten hoe onze relatie is vinden Stephan een prima man voor mij. Deze mensen zien hoe we met elkaar omgaan  Ook weten deze mensen dat we soms echt problemen hebben. Ze zien ons vechten om toch verder te komen. Mensen die oordelen kennen mij van vroeger en hem kennen ze helemaal niet  Ik ben niet meer degene die de stad verliet. Ik ben terug maar ben niet meer dezelfde  Ik heb zoveel meegemaakt in de tijd dat ik ergens anders woonde. Mensen doen net of ik niet spoor omdat ik geen geheimen heb. Iedereen mag weten hoe ik leef. Ik heb een aangepast leven en kan helaas niet dezelfde dingen als mijn leeftijd genoten. Mijn lichaam is op en daar heb ik soms moeite mee. Stephan probeert mij tegen alles te beschermen waardoor mensen hem niet aardig vinden. Stephan weet wat er allemaal gebeurd is in mijn leven en dan bedoel ik niet waar ik het boek over geschreven heb. Al op mijn 3de is de ellende begonnen  Toen zijn er dingen gebeurd met mij die nooit hadden mogen gebeuren  Helaas als klein meisje kon ik niet vertellen wat er gebeurd was  Pas toen ik getrouwd was kwam dat trauma plots naar boven. Ik ben ook maar een half jaar getrouwd geweest en toen is alles echt mis gegaan  

Je kunt mij niet vertellen dat iedereen die ik ken een perfect leven heeft geleid. Daarom vertel ik alles wat er in mijn hoofd komt  Ik wil dat mensen zich niet schamen wanneer ze iets ergs hebben meegemaakt  Vertel gewoon wat je voelt  Je hebt er niet om gevraagd wat een ander jou aan heeft gedaan. Degene die het je heeft aangedaan moet zich juist schamen. Dat is de reden dat ik eerlijk vertel wat er in mij omgaat. Ik heb het recht om mijn verhaal te vertellen en ook wat ik voel mag ik gewoon zeggen  Ik heb jaren mijn mond moeten houden. Dacht leuk weer naar mijn geboorte stad te verhuizen lekker bij mijn moeder in de buurt. Nou dat is dus helemaal mis gelopen en nu heb ik geen contact meer met mijn familie  Mijn moeder accepteerd stephan niet vanwege zijn alcohol gebruik. Nou ik ben opgegroeid tussen de alcohol en ga daarom niet mijn relatie beëindigen  Ik drink zelf helemaal niet en heb er ook eigenlijk een hekel aan  Stephan heeft er zelf totaal geen probleem mee en begrijpt niet waarom iedereen zo over hem oordeelt  Ik begrijp het wel maar de mensen die het hardst oordelen drinken zelf ook, en niet weinig. Ik begrijp dat het voor Stephan niet leuk is dat al zijn problemen steeds op zijn alcohol gebruik gegooid wordt. Tuurlijk zou ik ook heel blij zijn als het wat minder zou worden en het geen noodzaak meer voor hem is  Maar ik weet wat een verslaving met je doet. Dan is dit maar alcohol maar een verslaving is en blijft een strijd als je ervan af wilt. 

Volgende week gaat hij starten met een nieuwe baan. Dan kan hij dus niet drinken en zelf zegt hij dat het dan vanzelf minder gaat worden  Dan heeft hij iets te doen en kan hij geen biertje pakken op zijn werk. Ik hoop echt dat het gaat werken anders zal ik toch op een andere manier moeten proberen hem van de alcohol al te krijgen  Ik ben gewoon bang voor zijn gezondheid want hij is echt een heel zachtaardig persoon. Ik heb alleen af en toe het idee dat hij totaal niet weet hoe dingen horen maar dat komt door zijn jeugd. Niemand kent hem echt maar iedereen heeft een oordeel  Mijn vriend stephan zal mij nooit opzettelijk kwetsen en dat kan ik niet van de meeste ex vriendjes zeggen. Ik heb relaties gehad die mij sloegen en ik heb relaties gehad waarbij mijn vriend niet trouw was en vreemd ging  Nou had ik dan met zo'n man verder moeten gaan  Komop mensen oordeel niet te snel. Toen ik een relatie met een verslaafde had kreeg ik naar mijn hoofd van een man dat hij mij nu niet meer wilde want mijn vriend had vast aids. Dat kwam hard aan want ik wist dat hij zich had laten testen. Achteraf was ik allang besmet met het hiv virus. Het vooroordeel dat een junk waarschijnlijk hiv heeft wil ik dus ook graag uit de wereld helpen. OK ik was ook een junk maar pas nadat ik de diagnose aids had gekregen  Een jaar na de diagnose kwam ik uit het verpleeghuis en heb ik de 2 mannen waar ik een relatie mee heb gehad ingelicht. Daar zat ook die junk bij. Geen van beide was godzijdank besmet door mij. Het is gewoon pech dat ik het heb opgelopen van een vaste relatie (degene die mijn vader heeft gedood) en dat hij het mij nooit heeft durven vertellen  Daarom ben ik nu zo open over alles wat er in mij omgaat. Al red ik door mijn leven te delen met iedereen die het lezen wil maar 1 persoon dan is mijn leven niet voor niets geweest  

Maar mensen die nu schande spreken over mij wil ik alleen zeggen. Lees dit niet meer en kijk eens in de spiegel. Zijn jullie allemaal zo perfect of liegen jullie liever dat jullie perfect zijn. Ik heb geen boodschap aan negatieve mensen. Zoals iemand die zich voordoet als vriendin en dan ineens begint dat ik wel wist dat mijn vader mijn vriend ging neerschieten. Wie denkt ze dat ze is. Hoe had ik kunnen weten dat mijn vader dat zou doen. En maar blijven volhouden dat ik het wist. Tuurlijk wist ik het niet dan had ik mijn vader tegengehouden. Ik was toen zelf bereid om te sterven voor de jongen die  vermoord is door mijn vader. Weet ze wel wat een hel het was waar ik in terecht kwam. Mijn vriend (grote liefde) was dood en de nr 2 in mijn leven mijn vader zat in de gevangenis  Als ik had geweten dat mijn vader dat ging doen had ik hem nooit aangekeken met een blauw oog. Het was de eerste keer dat ik toegaf aan mijn vader dat hij mij sloeg omdat ik wist dat ik een blauw oog had  Het enige dat mijn vader zei was ga maar naar je bed ik ga je bankpas halen. Ik ging gelijk naar bed en werd wakker van de sirenes van de politie en de ambulance. Uren later hoorde ik pas wat er gebeurd was. Nee ik leer de mensen waar ik vroeger mee omging nu heel anders kennen. Deze mensen hoef ik niet meer in mijn leven net als mijn familie. Ik ben blij dat mijn vader dit niet meer mee hoeft te maken  Voor mijn vader doe ik nu nog mijn best  Mijn vader vond stephan een goede jongen wat verder iedereen vindt kan mij echt niets meer schelen. Ik ben niet meer wie ik was en de oude komt niet meer terug  Daarvoor is er ook teveel schade in mijn hoofd. Het leven is voor mij heel zwaar geworden. Niet alleen door mijn lichamelijke toestand maar ook mijn hersenen zijn flink aangetast. Ik overleef iedere dag maar heb niet echt het gevoel dat ik leef. Ik moet alles wat ik wil aanpassen aan wat ik kan. Koken lukt niet meer omdat ik dan teveel tegelijk moet doen. Ik probeer het tegenwoordig wel, maar moet vaak stephan vragen om mij te helpen  Ik heb totaal geen kracht meer in mijn handen. Dus als ik een stamppot maak moet hij het stampen. Als ik maiskoekjes maak moet hij het in de olie gooien want ik zie niet waar de olie in de pan begint. Allemaal makkelijke dingen die ik niet meer kan. Ik vergeet de helft in het huishouden en moet lijstjes maken met wat ik moet doen, samen met Stephan maak ik de lijstjes  Dus mensen oordeel maar lekker over mij, ik weet genoeg over veel mensen die over mij oordelen en mijn vriendschap krijgen ze niet meer  Ik vind het laf om achter mijn rug om over mij te praten maar dat geeft ook aan wat voor mensen het zijn. Geen vrienden meer van mij.

Mensen denken dat ik omdat ik hersenletsel heb ik gek ben maar helaas dat ben ik niet. Ik heb alleen al mijn schaamte opzij gegooid en besloten te accepteren dat ik er niet meer bij hoor dus ook eindelijk kan zeggen wat ik vind. Bij dit soort mensen wil ik niet eens horen.

Het afgelopen jaar heb ik veel nieuwe mensen ontmoet die wel luisteren naar wat ik te vertellen heb  Deze mensen kennen mij niet van vroeger en accepteren mij wel. Het afgelopen jaar heb ik zoveel lieve mensen ontmoet dat ik ook niemand meer mis die nu zo over mij praten. Kijk naar jezelf voor je mij veroordeeld. Wil je niet weten hoe mijn leven is geweest koop dan mijn boek niet. 

Woensdag 20 maart 2019

Een heerlijke dag vandaag  Afgelopen nacht heeft mij wel opgelucht. Vandaag was een spannende dag. Zal ik nu echt huurtoeslag ontvangen of weer niet. Nou gelukkig eindelijk klopt er weer iets en nu kan ik alle rekeningen op tijd betalen  Wat een opluchting en wat een fijn gevoel is dit. Er komt eindelijk licht aan de tunnel. Ik ben er nu eindelijk uit en kan weer zonder stress slapen  Ik stortte dus ook helemaal in nadat ik het saldo op mijn rekening zag. De eerste uren hebben we een film zitten kijken. We konden allebei ons hoofd niet bij de film houden. Uiteindelijk heeft stephan hem maar stopgezet en ik ben mijn bed in gekropen. Ik ben als een blok in slaap gevallen en werd pas rond 19u wakker. Snel even wat gegeten en een aflevering van lucifer gekeken. Maar daarna weer lekker mijn bedje in  Wat morgen gaat brengen weet niemand maar dat ik weer vertrouwen begin te krijgen in een stabiele toekomst is een feit.

De mensen waar ik het gisteren over had zijn uit mijn leven  Ik ga het redden en stephan moet zich nu voorbereiden op zijn nieuwe baan.

Wat een onwerkelijk gevoel dat ik eindelijk al mijn rekeningen kan betalen. Ik ga nu lekker slapen voel me heel happy. 

Vrijdag 22 maart 2019

Een andere dag dan ik had gedacht. Ik had graag de stad even ingegaan, maar helaas kreeg ik hevige darmkrampen. Ik heb de laatste dagen een beetje teveel gesnoept en gegeten. Mijn buik is helemaal opgeblazen dus ik ben maar thuisgebleven  Ik heb veel geslapen en even in het zonnetje gezeten op het balkon  Ik moet een beetje energie sparen want maandag gaat Stephan beginnen met zijn nieuwe baan. Ik wil dan toch proberen om wat dingen in huis te doen. Misschien zelfs wel iets lekkers voor hem maken. Ik wil laten zien dat ik wel iets kan