Zondag 7 april 2019 

Een rustige zondag vandaag. Ik heb vrijdag de stoute schoenen weer aangetrokken en heb mijn moeder gebeld  We hadden deze keer een leuk gesprek dus het ging goed. Ik wil niet meer dat mijn moeder en stephan nog met elkaar in een kamer kunnen maar zou tevreden zijn om haar heel af en toe te zien. De band die we vroeger hadden zal niet meer terug komen, maar normaal met elkaar omgaan zou toch moeten lukken  Ik heb nu ook echt geen zin meer om mijn moeder in mijn leven te betrekken  Het gaat nu eindelijk helemaal goed tussen stephan en mij. Hij heeft eindelijk een baantje gevonden en kan gaan werken aan zichzelf. Ik red me wel ook al is het heel zwaar voor mij. Het uitlaten van Caya is al vermoeiend en dan nu ook de boodschappen erbij. De eerste week heb ik echt keihard mijn best gedaan  Dat resulteerde weer in een week totaal niks meer kunnen doen. Ik moet nog even leren wat ik nog aankan op een dag  Ik vond het wel heerlijk om weer alleen alles te moeten doen maar ik ben blij dat ik stephan heb. Die raapt mij steeds weer op en neemt alles van mij over. Ik zie ook dat het voor hem nu ook heel zwaar is  Hij probeert zoveel mogelijk uren te maken zodat we een beetje geld over kunnen houden voor kleding en noodgevallen  Eigenlijk zijn we nu pas echt begonnen een leven op te bouwen. We gaan het zeker redden daar ben ik van overtuigd  Hoelang het gaat duren voordat ook Stephan schulden vrij is weten we niet  Ik wil in ieder geval nooit meer financiële problemen krijgen en zal alles doen om dat te voorkomen  daarnaast moet ik echt weer leren koken. Tuurlijk ik kan een ordinaire Hollandse pot op tafel toveren, maar ik wil lekker eten maken. Vandaag heb ik een grote pan tomaten groentensoep gemaakt  Ik heb dit op mijn eigen manier gedaan en er als extra gefruite knoflook in olie erdoorheen. Ik heb geen puree gebruikt maar verse tomaten. Die had ik willen pureren maar terwijl ik bezig was met de staafmixer kwam er rook uit en maakte de staafmixer een heel vreemd geluid. Ik heb dus ipv gepupeerd nu de tomaten langzaam gekookt. Het was echt heerlijke volle soep. De vermicelli heb ik er maar uit gelaten. Door alle groenten is de soep machtig genoeg. Was dus een geslaagde zondag en Stephan heeft ook niet veel hoeven doen vandaag  Stephan is alweer gebeld door zijn werk en gaat weer extra uren maken aankomende week. Ik wilde dus dat hij vandaag een beetje kon uitrusten. Ik red me wel volgende week. 

Maandag 8 april 2019

De papieren voor hulp heb ik vandaag getekend. Waarschijnlijk hoor ik volgende week wie mij komt ondersteunen. Ben echt blij dat ik voor ik mezelf weer in de problemen breng ik hulp heb gezocht. Wel probeer ik zoveel mogelijk zelfstandig te functioneren. Vandaag heb ik de vogelkooi schoongemaakt en de afwas gedaan  Toen kwam die vrouw waar ik het intake gesprek mee gehouden heb om de aanvraag door te nemen en te tekenen  Nu lig ik even op bed en straks ga ik Caya uitlaten en daarna hoop ik te starten met mijn stapel strijkgoed.

Het is nu alweer 19u en ik lig al in mijn bedje. Ik heb alles dat ik vandaag wilde doen gedaan. Ik ben zelfs onder de douche geweest toen ik klaar was in huis. Ook ben ik weer naar buiten geweest met Caya. Die zat al een poosje windjes te laten en moest ook inderdaad naar buiten. Uiteraard wilde ze na haar plasje direct naar huis terug, maar deze keer had ze pech. Achteraf maar goed ook want ze moest inderdaad ook een grote boodschap doen. Daarna heb ik maar toegegeven en ben ik thuis aan het eten begonnen. Nu is het wachten op Stephan die ik rond 21.45u thuis verwacht. Morgen is hij vrij dus dan kunnen we samen boodschappen doen. Echt we beginnen een burgerlijk stelletje te worden  Echt huissie, boompje en beessie. 

Woensdag 10 april 2019

Mocht vandaag uitslagen van mijn lieverd had hij gisteravond gezegd. Maar zoals gebruikelijk werd ik wakker toen ik de deur dicht hoorde gaan om half acht  Hij ging Caya uitlaten en ik ben er direct uitgekomen. Ik heb even op de bank zitten wachten en ben weer mijn bedje ingegaan toen ze terugkwamen. Stephan kijkt altijd bij het wakker worden bepaalde programma's waar ik niks aan vind. Dat is zijn manier om de dag te starten  Rond een uur of 10 gaat hij aanstalten maken om boodschappen te gaan doen. Wel lief dat hij voor hij naar zijn werk gaat eerst zorgt dat de boodschappen binnen zijn  Ik heb nu nog geen idee wat ik ga doen vandaag  Stephan moet weer tot 22u werken dus vanmiddag ben ik weer alleen in huis. Hij vertelde gisteren dat hij nog een goede film voor mij klaar had liggen. Ik ben de tv eigenlijk een beetje zat. Zodra hij de deur uit is gaat de tv uit. Ik luister liever naar muziek dus tijdens het spelen met Caya hebben we tegenwoordig muziek erbij. Dubbel feest dus en een hoop kabaal natuurlijk  Ik durf het ook niet te lang te doen want wanneer Caya begint met blaffen is ze niet meer te stoppen  Ze draait dan helemaal door en rent blaffende en grommende door het huis. De buren zijn al een keer aan de deur geweest om te kijken wat er aan de hand was. Helemaal niks alleen de hond is tijdelijk helemaal gestoord  Gelukkig zag deze buurvrouw inderdaad dat ik er niks aan kan doen en ze probeerde Caya te aaien  Dit resulteerde natuurlijk weer in een luid geblaf dus uiteindelijk gaf de buurvrouw het op. Ik doe mijn best om haar rustig te krijgen maar dit is haar manier om haar energie kwijt te raken  Buiten wil ze niet lopen laat staan spelen. Ik ben al blij als ze meeloopt tot de bosjes waar ze een plas doet. Een stap verder dan nodig zet ze niet.