Zondag 23 december 2018 

Vandaag weer een fantastische dag gehad. Er kwam een fotograaf om een portret reportage van mij te maken. Was echt heel erg leuk om te doen. Deed mij ook denken aan de tijd dat ik model was. De fotograaf zei ook dat het goed te merken was dat ik eerder geposeerd heb  Desalniettemin vond ze het leuk om met mij te werken  Ik heb een paar foto's van maar krijg ze niet voordat ze gepubliceerd zijn. Ze vertelde mij wel dat de dead 10 januari was voor de foto's dus het interview zal ook vast snel gebeuren. Er is in ieder geval genoeg aandacht voor mijn verhaal. 

Maandag 24 december 2018 

 

Vandaag vroeg wakker omdat mijn vriend om 7 uur moet beginnen  Voordat mijn huishoudelijke hulp er was had ik de afwas al gedaan en zat het beddengoed al in de wasmachine. Voor mijn hulp begint drinken we altijd eerst een bakkie. Caya gedroeg zich echt heel vervelend dus rond half 10 gingen we haar maar uitlaten  Nou mijn hulpje wist niet wat haar overkwam  Caya had echt hoge nood en sleepte haar gewoon alle kanten op. Weer thuis gekomen hield dat vervelende gedrag niet op. Heel vreemd want normaal is Caya super blij als ze komt. Nou vandaag niet dus. Toen mijn hulp weg ging schoot me ineens te binnen dat ze gisteren met de fotograaf ook zo deed  De fotograaf vertelde 2 poezen te hebben  Nu is toevallig de poes van mijn hulpje bij haar thuis  Normaal zit de poes in Groningen maar haar ouders logeren bij haar en hebben haar hond en poes ook meegenomen  Waarschijnlijk heeft Caya echt een hekel aan poezen  We hebben er nog even om gelachen en toen moest ze echt naar de volgende.

Eerste kerstdag 2018 

Samen met mijn vriend en Caya heb ik eerste kerstdag gevierd. Dankzij de voedsel pakketten hadden we all lekkere hapjes gemaakt. Jammer alleen dat ik vandaag niet veel kon eten vanwege mijn darmen  Vandaag heel veel krampen gehad maar ondanks dat was het een geslaagde dag  We hebben heerlijk gegeten en Caya heeft verse runderharr gekregen  Ja Caya heeft ook genoten van het eten. De enige smet op vandaag is dat ik geen contact meer heb met mijn moeder  Dit is niet de eerste keer dat ik zonder mijn ouders kerst doorbrengt, maar wel de eerste keer dat ik weet dat ik niet welkom ben. Het doet vreselijke pijn als ik aan mijn moeder denk. Ik ga er wel vanuit dat zij niet alleen is met de kerst en met oud en nieuw  Als dat wel zo is dan is dat heel sneu voor haar maar ik heb geen zin in een discussie met een moeder die vasthoud aan wat zij denkt. Ik zal vast altijd van haar blijven houden maar mijn moeder is ze niet meer. Ik mis haar verschrikkelijk maar dat is een moeder van vroeger  De moeder die ze nu geworden is is niet mijn moeder  Dit is een vrouw die boos is op alles en iedereen die niet hetzelfde denkt als zij. Zoals het afsluiten van mijn internetverbinding  Zij wil geen internet en wil niet begrijpen dat ik internet nodig heb. Ik moet iedere week mijn inr prikken en doorgeven via internet  Toen ik dat zei tegen haar was het antwoord duidelijk  Dat was dan mijn probleem  Nou sorrie maar als dat een liefhebbende moeder is dan ben ik blij dat ik geen kinderen heb. Zo heeft ze nog meer van die grapjes  Omdat ze boven de 70 is moet iedereen respect voor haar hebben  Alsof respect afhangt van leeftijd  En ja ik heb haar als klein meisje beloofd altijd voor haar te zorgen tot ze 100 was. Nou al zou ik dat willen  ik ben er lichamelijk een stuk slechter aan toe dan mijn moeder. En voor mij zorgen kan maar 1 persoon en dat is mijn vriend Nee dit was echt een ontspannen kerst voor mij. Ik mag mezelf zijn en hoef niet perse mijn bordje leeg te eten  Ik ben iedere dag al blij als ik al mijn medicijnen heb ingenomen  Ik hoop dat morgen net zo verloopt als vandaag  Kerst in de nieuwe stijl van Stephan, Barbara en Caya. 

 

Tweede kerstdag 2018 

 

Vandaag heerlijk uitgeslapen. Na het wakker worden hebben we een leuke kerstfilm gekeken  Ik heb ondertussen mijn medicatie ook ingenomen en werd aan het einde toch weer slaperig  Ik heb de film wel helemaal afgekeken maar lig nu weer even uit te rusten op bed. Stephan wil vanmiddag nog een film kijken maar ik denk dat ik lekker ga hobbyen. En nee dat is niet op bed liggen ...... 

Echt gehobbyed heb ik weer niet. Stephan was in een filmbui dus we hebben nog een filmpje gekeken. Maar eerst heeft mijn mannetje boodschappen gedaan. We hebben heerlijk gebrunched met croissants uit de over. Daarbij alle lekkere dingen die erbij horen  Ja deze manier van kerst vieren houden we erin. Lekker samen genieten van de kleine dingen die we hebben  Het leven lijkt steeds mooier te worden. Vanavond nog even genieten van de kerst maar op tijd naar bed want om 7 uur moet Stephan beginnen op zijn werk. Lekker vroeg zodat hij ook op tijd weer thuis is. Morgen wordt de eerste dag dat hij 7 uur gaat werken  Tot nu toe heeft hij 5 uur gewerkt per dag  Hij is dus in 1 week van 3 uur naar 7 gegaan  Ik ben apetrots op hem. Ik heb ook het idee dat het hem goed doet om niet de hele dag op mij te letten. 

Het is af en toe moeilijk voor mij om zelf met Caya naar buiten te gaan maar ik moet mij er nu maar eens een keer overheen zetten  Caya is nu eenmaal een klein kwetsbaar hondje. Het is geen boxer die zich zelf wel kan redden. Voor mij was het dan ook erg wennen  Een adoptie hondje met een verleden  Veel angsten niet naar buiten willen  Het is echt een heel gevecht om haar naar buiten te krijgen  Buiten loopt ze voor geen meter maar als ze in de gaten heeft dat we terug naar huis gaan dan trekt ze als een bezetene. Toch ben ik stapelgek op haar. We hebben best veel lol samen  Ze heeft wel de humor van een boxer dus wie weet zit er toch iets in.